Lammskinn

Jättehärliga, mjuka och vackra lammskinn, från egenuppfödda gutefår, beredda i Sverige på Tranås skinnberedning.


Webbutik


Skötselråd: Skaka och vädra skinnet regelbundet för att behålla det lika fint som när du köpte det. Bäst effekt gör det om du hänger ut det i fuktigt väder, då öppnar ullen sina celler och släpper ut gammal luft och tar in ny, vilket gör att smuts stöts bort. Skaka innan du tar in det igen och skinnet blir som nytt .

Får du en fläck på ullen på ett icke tvättbart skinn så kan du försiktigt gnugga med en ljummet fuktad trasa eller tvättsvamp. Det är skinnsidan som är vattenkänslig.

Honung

100% honung från gårdens bisamhällen. Honungen är skonsamt hanterad utan värmning, den har alla näringsämnen i behåll.

Fast försommarhonung finns till försäljning
500 g. i glasburk        65 kr (130 kr/kg)
700 g. i glasburk        90 kr (128,57 kr/kg)
1500 g. i plasthink 180 kr (120 kr/kg)
3000 g. i plasthink 350 kr (116,67 kr/kg)

Boka exklusiv nyslungad (flytande) honung redan nu, för leverans i mitten/slutet av augusti. Den säljs enbart på förbeställning.  Nyslungad honung är en exklusiv delikatess och färskvara. Den håller sig flytande och len i allt från 2 veckor till flera månader, därefter stelnar den och blir grovkornig. Den går utmärkt att äta även då, men bäst gör den sig inom några veckor efter tapp-dag. Ringla över yoghurt och färska bär, ha i salladsdressing eller grillmarinad och till ostbrickan - eller vad sjutton som helst! Det är inga svårigheter att göra slut på burken.
350 g. 65 kr.  
Köttlådor - Gräsuppfött

Genom
att handla kött från Marknes gynnar du den småskaliga, hållbara djurhållningen och samtidigt bidrar du till en betad och levande bygd. Dessutom får du ett mört och smakrikt kött.

Jag vill inte främja en ökad köttkonsumtion, tvärtom, jag vill att den minskar kraftigt. Jag vill att vi som väljer att äta kött gör det med omsorg om djuren och naturen, betalar bra för det och varierar kosten med billigare vegetariska alternativ, närodlat och efter säsong. Så istället för att köpa anonymt kött i butiken - gå direkt till bonden! Gå till den bonde du vet håller djuren på ett sätt som du, djuren och miljön mår bra av! Hitta rätt här: gardsnara.se 

Köper du kött från Marknes är du garanterad beteskött från välmående djur. Här får djuren växa i sin egen takt, d.v.s. de får inget kraftfoder för att nå högre slaktvikt utan äter det som är naturligt för dem: gräs, örter och sly. De har gott om utrymme, tillgång till utevistelse året runt och de får giftfritt foder. Du är välkommen hit för att se hur djuren har det och prata med bonden (ring först).

Jag har en nära kontakt med djuren, vilket gör dem lugna och trygga.

Lamm slaktas på Bäsinge Slakteri, 4 km från gården, och kalvar på något av de närmaste slakterierna som tar emot nöt, max 5 mil från gården.

Lammlådor (ras gutefår): Lådorna är slut, men det finns färs, se ovan. Då jag bestämt mig för att sluta med djuren så blir det ingen mer köttlådeförsäljning.

Kalvlådor (ras rödkulla): Lådorna är slut. Då jag bestämt mig för att sluta med djuren så blir det ingen mer köttlådeförsäljning.


Lammkorv - slutsålt

Lammfärs - slutsålt   


Ägg

Just nu finns inga ägg till försäljning.
Ägg, efter tillgång, från hedemorahöns, ca 45-55 gram. Äggen är mindre, men betydligt godare, än butiksägg. Hönsen får ekologiskt foder och kan gå fritt ute på gården. Den som vill kan bli visad hur de lever och bor. 2,50 kr/st.