Lammskinn

Jättehärliga, mjuka och vackra lammskinn, från egenuppfödda gutefår, beredda i Sverige på Tranås skinnberedning.


Webbutik


Skötselråd: Skaka och vädra skinnet regelbundet för att behålla det lika fint som när du köpte det. Bäst effekt gör det om du hänger ut det i fuktigt väder, då öppnar ullen sina celler och släpper ut gammal luft och tar in ny, vilket gör att smuts stöts bort. Skaka innan du tar in det igen och skinnet blir som nytt .

Får du en fläck på ullen på ett icke tvättbart skinn så kan du försiktigt gnugga med en ljummet fuktad trasa eller tvättsvamp. Det är skinnsidan som är vattenkänslig.

Lammkorv, fryst

Ölpinne, 2-pack, ca 100 g. 30 kr.
Falukorv/medwurst, ca 600 g. 70 kr.
Chorizo, 4-pack, ca 600 g. 90 kr.

Lammfärs  
Fryst lammfärs i förpackningar om 800-1300 g, som går att dela i 2 eller 3 delar. 140 kr/kg.

Honung

Fast högsommarhonung från 2017. Dess like finns icke att finna i vanlig livsmedelsbutik. 100% ren honung, opastöriserad, ympad med årets försommarhonung och med alla näringsämnen bevarade. Dragväxter är bl.a. hallon, tistel, klöver och mjölkört.
500 g 65 kr.
700 g 90 kr.


Köttlådor - Gräsuppfött

Genom
att handla kött från Marknes gynnar du den småskaliga, hållbara djurhållningen och samtidigt bidrar du till en betad och levande bygd. Dessutom får du ett mört och smakrikt kött.

Jag vill inte främja en ökad köttkonsumtion, tvärtom, jag vill att den minskar kraftigt. Jag vill att vi som väljer att äta kött gör det med omsorg om djuren och naturen, betalar bra för det och varierar kosten med billigare vegetariska alternativ, närodlat och efter säsong. Så istället för att köpa anonymt kött i butiken - gå direkt till bonden! Gå till den bonde du vet håller djuren på ett sätt som du, djuren och miljön mår bra av! Hitta rätt här: gardsnara.se 

Köper du kött från Marknes är du garanterad beteskött från välmående djur. Här får djuren växa i sin egen takt, d.v.s. de får inget kraftfoder för att nå högre slaktvikt utan äter det som är naturligt för dem: gräs, örter och sly. De har gott om utrymme, tillgång till utevistelse året runt och de får giftfritt foder. Du är välkommen hit för att se hur djuren har det och prata med bonden (ring först).

Jag har en nära kontakt med djuren, vilket gör dem lugna och trygga.

Lamm slaktas på Bäsinge Slakteri, 4 km från gården, och kalvar på något av de närmaste slakterierna som tar emot nöt, max 5 mil från gården.

Lammlådor (ras gutefår): Lådorna är slut för år 2017, men det finns färs, se ovan. Då jag bestämt mig för att sluta med djuren så vet jag inte om det kommer att bli någon mer köttlådeförsäljning, men ifall det blir så blir det hösten 2018.

Kalvlådor (ras rödkulla): Lådan innehåller en kvarts kalv, d.v.s. en kvart av alla detaljer, styckat benfritt, samt 50-60 % färs. Ca 20 kg kött. Lådorna är slut för år 2017. Då jag bestämt mig för att sluta med djuren så vet jag inte om det kommer att bli någon mer köttlådeförsäljning, men ifall det blir så blir det hösten 2018.

Ägg

Just nu finns inga ägg till försäljning.
Ägg, efter tillgång, från hedemorahöns, ca 45-55 gram. Äggen är mindre, men betydligt godare, än butiksägg. Hönsen får ekologiskt foder och kan gå fritt ute på gården. Den som vill kan bli visad hur de lever och bor. 2,50 kr/st.