Lammskinn

Jättehärliga, mjuka och vackra lammskinn, från egenuppfödda gutefår, beredda i Sverige på Tranås skinnberedning.


Webbutik


Skötselråd: Skaka och vädra skinnet regelbundet för att behålla det lika fint som när du köpte det. Bäst effekt gör det om du hänger ut det i fuktigt väder, då öppnar ullen sina celler och släpper ut gammal luft och tar in ny, vilket gör att smuts stöts bort. Skaka innan du tar in det igen och skinnet blir som nytt .

Får du en fläck på ullen på ett icke tvättbart skinn så kan du försiktigt gnugga med en ljummet fuktad trasa eller tvättsvamp. Det är skinnsidan som är vattenkänslig.

Honung

100% honung från gårdens bisamhällen. Honungen är skonsamt hanterad utan värmning, den har alla näringsämnen i behåll.

Fast försommarhonung finns till försäljning
500 g. i glasburk        65 kr (130 kr/kg)
700 g. i glasburk        90 kr (128,57 kr/kg)
1500 g. i plasthink 180 kr (120 kr/kg) 
3000 g. i plasthink 350 kr (116,67 kr/kg)

Nyslungad (flytande) honung  säljs under högsäsong, på förbeställning.  Nyslungad honung är en exklusiv delikatess och färskvara. Den håller sig flytande och len i allt från 2 veckor till flera månader, därefter stelnar den och blir grovkornig. Den går utmärkt att äta även då, men bäst gör den sig inom några veckor efter tapp-dag. Ringla över yoghurt och färska bär, ha i salladsdressing eller grillmarinad och till ostbrickan - eller vad sjutton som helst! Det är inga svårigheter att göra slut på burken.
350 g. 65 kr.   Slut för säsong 2018.